L'hostaleria constitueix una dels vessants més actius del nostre país quant a la generació d'ocupació, amb un augment especialment notable durant els mesos d'estiu a les zones turístiques. Aquesta demanda desigual de serveis afavoreix que les empreses contractin treballadors temporals que tenen, amb freqüència, escassa formació professional en el camp de l'hostaleria i cap en l'àmbit de la prevenció de riscos laborals. De fet, segons dades estadístiques, més del 65% dels accidents laborals corresponen a personal temporal.
A continuació, presentem les mesures preventives generals que han de tenir-se en compte en els treballs de les cuines, tant de les petites com de les grans empreses d'hostaleria (bars, restaurants, hostals o hotels). Cal destacar que la formació i informació sobre salut laboral constitueix un factor clau per reduir l'índex de sinistralitat que sofreix el sector de l'hostaleria i la restauració.
Adaptar el lloc de treball a les característiques de cada persona es fonamental per a la salut dels treballadors.
Textos i font: Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball.
👩🔬 La igualdad de género en el ámbito de las ciencias es crucial para construir un futuro mejor para todas las personas. ¡Apostemos por ellas! Cerrar la brecha de género en la ciencia requiere 👇 - Derribar estereotipos - Promover modelos de conducta que inspiren a las niñas - Apoyar el avance de las mujeres a través de programas específicos - Fomentar entornos inclusivos mediante políticas y medidas que promuevan la inclusión, la diversidad y la equidad.