El vídeo detalla quines situacions cobreix la prestació REL quin és el procés de tramitació administrativa per solicitar-la.
El llançament forma part de la campanya informativa sobre REL de l'entitat, que ja va organitzar una conferència sobre el tema el passat 5 de novembre.
Mutua Balear difon un nou vídeo a través dels seus canals amb l'objectiu de donar a conèixer tots els detalls de la prestació per Risc durant l'Embaràs i la Lactància natural (REL).
La producció, que s'ha dut a terme en col·laboració amb l'Associació Nacional de Laboralistes (ASNALA), repassa els aspectes més rellevants d'aquesta ajuda econòmica a través de les explicacions de José Antonio Arias, advocat de l'Assessoria Arias Pinillos i soci de ASNALA.
El vídeo destaca en primer lloc la importància de no confondre un embaràs de risc amb el Risc laboral durant l'Embaràs o la Lactància natural (REL). La primera situació es dóna quan, durant l'embaràs, la treballadora sofreix una deterioració de la seva salut que li impedeix treballar de manera normal, una situació coberta pel Servei Públic de Salut com a contingència comuna. El segon cas, en canvi, es produeix quan és l'acompliment del propi treball el que provoca el risc per a la treballadora o el fetus, que es troben en bon estat de salut.
I és que la prestació REL protegeix a la treballadora embarassada o lactant i al fetus quan, davant l'existència d'un risc en el lloc de treball, l'empresa no té possibilitat d'adaptar aquest lloc o reubicar a la treballadora en un lloc compatible amb la seva situació.
Posteriorment, Arias contextualitza l'origen de la prestació REL, que es remunta a la la Llei de Prevenció de Riscos Laborals de 1995, i aclareix les claus per a la seva correcta tramitació administrativa i per a comprendre els supòsits en els quals està contemplat concedir-la.
El vídeo exposa així mateix els detalls econòmics de l'ajuda, que cobreix el 100% de la base reguladora per contingències professionals, especifica el mètode de pagament mitjançant el qual es percep i enumera la documentació necessària per a sol·licitar-la. Finalment, José Antonio Arias defineix els escenaris que comporten l'extinció o suspensió de la prestació REL.
El llançament d'aquest vídeo forma part de la campanya informativa sobre REL iniciada per Mutua Balear el passat 5 de novembre amb la celebració d'una conferència informativa sobre el tema en la seu de l'Il·lustre Col·legi Oficial de Graduats Socials de les Illes Balears (CGSIB), situada a Palma. Aquest esdeveniment, va ser presentat per Mercè García Millán, vocal de la Junta de Govern del CGSIB, i va comptar com a ponents amb Ruth Viudez, Coordinadora de l'Àrea de prestacions de Balears i Península de Mutua Balear, i la Dra. Mª Dolores Lizarbe, Responsable del Departament de Malaltia Professional i REL de l'entitat.
L'Associació Nacional de Laboralistes (ASNALA) va néixer al novembre de 1997 per iniciativa d'un grup de professionals especialitzats en la pràctica del dret del treball.
Des dels seus començaments ha tingut com a principals objectius ajudar als advocats, graduats socials i tots els altres professionals laboralistes en l'acompliment de la seva professió; fomentant l'especialització en l'àmbit laboral, entre altres, mitjançant accions formatives, convenis de col·laboració i publicacions.
ASNALA també té com a fi millorar les condicions de l'exercici de la professió, representant i defensant els interessos dels laboralistes de tota Espanya. ASNALA compta amb més de 500 socis i continua amb el seu creixement des de la seva creació fa més de 20 anys.
En Mutua Balear queremos rendir homenaje al motor silencioso del avance médico: los ensayos clínicos. 🧪💡 Gracias a ellos, hoy disponemos de tratamientos más eficaces, diagnósticos más precisos y una mejor calidad de vida. 💙 Detrás de cada avance, hay pacientes voluntarios, profesionales sanitarios e investigadores comprometidos con el futuro de la salud. 👩⚕️👨🔬🙌 👏 Hoy celebramos su esfuerzo, su ética y su valentía. Porque sin ciencia, no hay progreso. 🚀